• by: [:swvar:text:225:]
  • November 27th, 2018
  • Category: C²

Belgian Communication Summit


Zal “politieke correctheid” de communicatie in de 21ste eeuw censureren?

Het “politiek correcte” vervult een alsmaar prominentere rol in het debat. Leiders en politici moeten voortdurend de juiste balans vinden en rekening houden met nieuwe gevoeligheden. Sommigen voelen zich beledigd wanneer een bepaalde politicus ferme tweets de wereld instuurt, anderen ergeren zich dan weer dood aan omfloerste uitspraken.

Daarom heeft CSquare, de vereniging van communicatiespecialisten, “politiek correcte” communicatie tot thema gekozen van haar Belgian Communication Summit dat dit jaar op 27 november zal plaatsvinden. Diverse persoonlijkheden uit de communicatiewereld, en bij uitbreiding het bedrijfsleven, zullen aanwezig zijn om u door de kronkelige bochten van de politieke correctheid te loodsen.  

Zal politieke correctheid de communicatie in de 21e eeuw censureren? Worden communicatoren gegijzeld en beperkt in hun creativiteit door dit fenomeen? Kunnen we nog steeds zeggen wat we echt willen of vermijden we proactief elk mogelijk debat? Vragen die des te pragender zijn met de opkomst van nieuwssites en sociale media die communicatie zeer interactief hebben gemaakt.

Om deze belangrijke vraag rond "politiek correcte" communicatie te beantwoorden, heeft de Belgian Communication Summit het genoegen om verschillende gerenommeerde sprekers te verwelkomen. Zo zal Dr. Piet Gregory (Auxipress) een wetenschappelijke analyse brengen over “politiek communiceren in de Belgische media het voorbije jaar”, gevolgd door een panelgesprek waarin ondermeer Hans Vandendriesche (Belga), Els Keytsman (Unia), Piet moons (JEP) en Jan Pieter Boodts (Studio 100) hun ervaringen en visie op de sector zullen delen. Tijdens dit panelgesprek zullen verschillende kanten van het verhaal dus duidelijk aan bod komen, maar we zijn ook geïnteresseerd in uw mening!

DATUM dinsdag 27 november 2018 

UUR 13u30-19u 

PLAATS ING Marnixlaan 24 1000 Bruxelles 

GEORGANISEERD DOOR CSquare 

U bent van harte welkom op deze namiddag Indien u graag zou deelnemen gelieve dan voor 23 november te bevestigen op het volgende e-mailadres info@csquare.be of U inschrijven  via deze website.

Ook een interview met een Csquare-vertegenwoordiger is mogelijk.


Over CSquare

CSquare (ook wel kortweg C² genoemd) vertegenwoordigt en verdedigt de belangen van natuurlijke en rechtspersonen die actief zijn op het gebied van communicatie. Naast de jaarlijkse ‘Belgian Communication Summit’ organiseert de vereniging regelmatig debatten, opleidingen en bijeenkomsten voor communicatieprofessionals. De huidige voorzitter is Kris Poté.

Over ons
C² vertegenwoordigt en behartigt de belangen van natuurlijke en rechtspersonen actief in het domein van de Communicatie.
Volg ons op sociale media
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief