Omgevingscommunicatie: 2 ervaren experts geven de ins en outs

Hoe doorbreek je het NIMBY-syndroom

 

In Nederland zijn ze met honderden, de omgevingsmanagers of -communicatiespecialisten die grote of kleine projecten in goede banen helpen leiden, die dialogeren met boze buren en participeren met middenveldorganisaties allerhande. Zijn onze noorderburen andermaal een “gidsland” dat zich met zevenmijlslaarzen een weg baant doorheen het moeras van complexe projecten? Of beweegt er in Vlaanderen de jongste jaren ook wat rond “omgevingsmanagement”?

 

In de aanloop naar de verkiezingen van juni en oktober staat het thema extra hoog op de agenda: hoe zijn betere communicatie en meer zorg voor de omgeving onderdeel van de oplossing voor de vergunningsproblematiek, de toekomst van ondernemerschap en industrie in Vlaanderen en het waarmaken van een kwaliteitsvolle publieke ruimte en infrastructuur?

 

Joris Bulteel en Annik Dirkx schreven onlangs een boek met als titel ‘Buurman, wat doet u nu?’. Akkoord, de titel leenden ze van een televisiereeks uit dat “gidsland”, maar de inhoud vulden ze met talloze praktijkvoorbeelden uit Vlaanderen, aangevuld met nuchtere analyses en heldere tips die ze graag met jullie delen.

Want een goede buurman, die zoeken we toch allemaal?

SPREKERS

 Joris Bulteel is medestichter en partner van het strategisch communicatiebureau Whyte Corporate Affairs, marktleider in België. Al meer dan twintig jaar adviseert hij ondernemingen en projecten op het vlak van public affairs, stakeholdermanagement en crisiscommunicatie. 

 

Annik Dirkx startte haar loopbaan als journalist bij persagentschap Belga. Ze schakelde daarna over naar een corporate communicatiefunctie bij het Havenbedrijf van Antwerpen. In die rol was ze mee verantwoordelijk voor de uitbouw van het maatschappelijk draagvlak voor de havenactiviteiten. Sinds 2019 werkt ze bij Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding, waar ze vandaag de functie van adjunct-directeur Omgeving invult. 

PRAKTISCHE INFO

DATUM: 28 mei 2024

TIMING: 18u-20u

PLAATS: Whyte Corporate Affairs, Jan van Rijswijcklaan 162, Antwerpen

PRIJS: 35eur (lid) – 75eur (niet-lid)

incl. drankjes en enkele hapjes

Deze sessie zal doorgaan in het Nederlands

REGISTREER